Șeful Ocolului Silvic Vama, Gelu Puiu: „Voi consulta un avocat! Dau asigurări că sunt respectate toate prevederile legale în vigoare!”

În ultimele zile, în pe rețelele sociale au apărut diverse postări malițioase la adresa unor silvicultori din zona de munte, dar și la adresa șefului Ocolului Silvic Vama, Gelu Puiu, care a și făcut o serie de precizări vis a vis de situație. Astfel, acesta a dat asigurări că agenții economici care exploatează lemn pe raza Ocolului Vama respectă prevederile legale impuse de codul silvic. Totodată, Gelu Puiu a precizat că îi va acționa în instanță pe cei care l-au calomniat și jignit prin postările lor.
„În aceste zile au apărut diverse materiale pe rețelele de socializare. Voi trece peste jignirile directe care mi se adresează, pentru că acestea, înainte de toate, trebuie dovedite și nu cred că este oportun sa le dau curs. Însă, fiind șef al Ocolului Silvic Vama, având în subordine directă un număr de 65 angajați, mă văd nevoit să aduc clarificări cu privire la modul de exploatare a masei lemnoase de pe raza unităților administrativ-teritoriale care intră în arondarea acestui ocol silvic.
Dau asigurări că sunt respectate toate prevederile legale în vigoare, iar activitatea noastră nu are ca obiectiv controlarea sau sancţionarea operatorului economic atâta timp cât nu este încălcat codul silvic. Toate actele de punere în valoare sunt constituite legal. Lucrările de întreținere și exploatare, până în 2032, sunt legale din punct de vedere silvic, toate având avizele necesare.
Așadar, acestea sunt clarificările cu privire la activitatea Ocolului Silvic Vama. În privința jignirilor și calomniilor care îmi sunt adresate în spațiul virtual voi consulta un avocat, în cazul în care acestea nu vor fi retrase în scurt timp de cei care instigă populația la ură și chiar la acte de violență. Îmi mențin punctul de vedere prin care consider că doar prin dialog și întâlniri constructive populația are de câștigat fiind corect informată”, a spus șeful Ocolului Silvic Vama, Gelu Puiu.