Sentință definitivă în cazul tatălui din Suceava care a vrut să-și facă singur dreptate când fetițele i s-au plâns că educatoarea le-a agresat sexual la grădiniță

Curtea de Apel Suceava a pronunțat vineri sentința definitivă în cazul bărbatului acuzat că în luna decembrie, anul trecut, a incendiat mașina educatoarei de la grădința din satul Bosanci. Pedeapsa primită: 1 ani și 4 luni închisoare cu suspendare și 5.000 de lei daune morale pentru femeia care, în prezent este judecată pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorilor.

Judecătorii Curții de Apel Suceava au menținut condamnarea stabilită inițial de instanța de fond și au respins apelul formulat de educatoare. Femeia solicitase instanței să îl oblige pe tatăl fetițelor să îi plătească 7.000 de euro daune morale, precum și cheltuielile de judecată.

Decizia Judecătoriei Suceava de a-i acorda doar 5.000 de lei daune a nemulțumit-o profund, motivând că incendierea mașinii i-a produs un „puternic dezechilibru în plan emoţional”. Instanța a arătat că daunele solicitate de sunt exagerate și a apreciat că suma de 5.000 de lei este suficientă pentru „compensarea adecvată a suferinţei psihice”.

Apărarea tatălui: a acționat sub impulsul emoțiilor

Acuzat de distrugere prin incendiere, bărbatul a recunoscut faptele. El a fost arestat pe 17 decembrie, anul trecut, la zece zile după ce mașina educatoarei a ars ca o torță în parcarea din fața locuinței. La audieri, el a declarat că a suferit un șoc când cele două fetițe, în vârstă de 3 și 7 ani, i-au povestit că educatoarea le-ar fi abuzat sexual în baia de la grădință. Și-a ieșit din minți și a vrut să-și facă singur dreptate, a declarat la audieri. La câteva zile distanță după mărturia lui, educatoarea a fost și ea arestată.

Ulterior, atât tatăl fetițelor, cât și educatoarea au fost plasați sub control judiciar.

Femeia neagă vehement acuzațiile. Ea a picat însă testarea poligraf. În fața judecătorilor a motivat că s-a emoționat foarte tare când, în timpul efectuării testării, polițistul a întrebat-o: „Când te priveşti în oglindă, ce vezi, având în vedere ce ai făcut?”.

Procesul în care educatoarea este pusă sub acuzare nu s-a finalizat, având programat un nou termen de judecată pe 30 mai, scrie libertatea.ro.