Toate detaliile despre tragedia de la Bilca

Joi, 4 mai, la ora 20:11, Poliția Municipală Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un copil minor ar fi căzut în canal de la prânz, existând urme în acest sens.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în ziua de 04.05.2023, în jurul orelor 12.00, minorul în vârstă de 5 ani și fratele acestuia  în vârstă de 7 ani, au plecat de la domiciliu pentru a se juca în zona denumită popular „toloacă” situată în apropierea canalului de evacuare al apei, al Micro Hidrocentralei nr. 2 Bilca. minorul deplasându-se cu o bicicletă, iar fratele său pe jos.


Ajunși în locul respectiv, cei doi s-au întâlnit cu un alt copil în vârstă de 9 ani.
Cei trei s-au jucat pe un drum aflat în imediata apropiere al canalui și care este paralel cu acesta.
Doi dintre copii aruncau cu pietre în apa canalului, iar cel de-al treilea se juca cu bicicleta în jurul acestora, iar la un moment dat a căzut cu bicicleta în canal.
Acesta a încercat să ajuncă la mal, însă înclinația dalelor canalului era prea abruptă și curenții apei prea puterni, motiv pentru care a fost cărat de apă pe o distanță de aproximativ 80 de metri, unde s-a scufundat și nu a mai fost văzut.


Cadavrul minorului a fost identificat ulterior în bazinul de acumulare al Micro-Hidrocentralei nr. 3 Bilca, situată la o distanță de aproximativ 1,9 km.
Pe cadavrul minorului nu au fost identificate urme de violență.
Din discuțiile purtate cu ceilalți doi copii a reieșit faptul că acestora le-a fost frică să spună imediat părinților despre cele întâmplate de teamă să nu fie certați.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.