Top 3 detalii pe care trebuie să le ştii despre munca de acasă

Din când în când, cu toţii simţim nevoia de a face o schimbare importantă în viaţă. Dacă simţi că a venit momentul de a schimba ceva în viaţa profesională, munca de acasă poate fi elementul care să facă diferenţa.

 

Fiecare dintre noi s-a întrebat cel puţin o dată dacă nu cumva munca de acasă, full remote sau în regim hibrid, ar fi o soluţie bună pentru viitorul său profesional. Fie că te-ai săturat de timpul îndelungat petrecut în trafic, fie că îţi surâde să te trezeşti cu doar 15 minute înainte de a începe munca, un job remote poate fi exact schimbarea de care ai nevoie.

 

Chiar înainte ca pandemia globală din 2020 să facă munca de acasă un lucru obișnuit pentru milioane de oameni, un număr tot mai mare de angajați făcuseră deja acest pas. Datorită avansării rapide a tehnologiei, eficienţa la locul de muncă nu mai este condiţionată de prezenţa fizică acolo, zi de zi.

 

Aşadar, iată ce trebuie să ştii despre munca de acasă:

1.  Organizarea este cheia

Unele persoane fac eforturi pentru a se organiza în fiecare zi cât mai bine, iar pentru altele acest skill vine cât se poate de natural. Indiferent din ce categorie faci parte, atunci când lucrezi de acasă este bine să îl dezvolţi cât mai bine. Dacă mediul de la birou te ajută să îţi păstrezi focusul asupra taskurilor, acasă este posibil să întâmpini ceva dificultăţi în acest sens.

 

Pentru asta, îţi recomandăm să arunci o privire pe ofertele de agende 2024, pentru a alege un model pe gustul tău. Indiferent cât de mult a avansat tehnologia şi, deşi nu vrem să minimalizăm importanţa unui calendar digital, o agendă fizică pe birou poate face minuni.

2.  Creează-ţi un spaţiu funcţional

Nu toată lumea are o cameră liberă acasă pe care să o poată transforma în birou. Dacă spaţiul nu este unul foarte ofertant, atunci poţi apela la un colţ de cameră pe care să-l transformi într-un spaţiu funcţional.

 

Amplasează biroul cât mai aproape de geam, pentru a avea mereu contact direct cu lumina naturală şi păstrează, pe cât se poate, ordinea şi curăţenia în jurul acestuia. Elimină de pe birou lucrurile care nu au legătură directă cu munca ta şi păstrează doar esenţialul.

3.  Stabileşte tipul de job remote pe care ţi-l doreşti

Este foarte posibil ca actualul loc de muncă să nu permită munca de acasă full-time sau nici măcar în regim hibrid. Dacă îţi doreşti cu adevărat această schimbare şi nu vrei să faci nicio concesie, atunci este cazul să iei în calcul găsirea unui alt job.

 

În timp ce mulți angajați au acum oportunitatea de a lucra de la distanță pentru corporații mari, există opțiuni de muncă la distanță pentru freelanceri sau începători. Iată câteva idei de joburi remote la care ai putea să aplici, în funcţie de aptitudinile şi experienţa ta:

 

  • Reprezentant serviciu clienţi: aceşti operatori de la distanţă sunt recunoscuţi pentru pe care o stăpânesc cu mult tact. Operatorii customer service ajută clienţii prin telefon sau email să rezolve diverse probleme, în funcţie de domeniul de activitate ales.

 

  • Asistent virtual: oferă sarcini administrative tradiționale, cum ar fi gestionarea e-mailurilor, crearea documentelor de afaceri, păstrarea contactului cu clienții, programarea întâlnirilor, actualizările de pe rețelele sociale, evidența contabilă și introducerea datelor;
  • Manager de proiect: rolul unui manager de proiect depinde de organizație și de industria acesteia. O diplomă de licență în management este adesea necesară pentru carierele de manager de proiect, dar şi experienţa acumulată poate fi un mare plus;

 

Lucrul de acasă poate fi incitant atât timp cât eşti o persoană responsabilă în privinţa avantajelor şi dezavantajelor care vin la pachet cu acesta. Dacă avantajele sunt importante pentru starea ta de bine, te încurajăm să faci această schimbare cât mai repede.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Buna, Ada. Muta te rog aceasta ancora mai sus in text. Sa fie ambele in primele 2/3 din text gen.

 

Buna. Stiam de la Sandi ca prima ancora trebuie sa fie in prima parte, a doua putand fi la final fara probleme. nu e prima oara cand fac asta. S-a schimbat ceva? o mut, dar te intreb ca sa stiu pe viitor.  Multumesc!