Un bărbat din Siminicea a ajuns în arestul Poliției, după ce a distrus 19 mașini parcate pe o stradă din Suceava

În urmă cu câteva zile proprietarii mai multor vehicule parcate pe o stradă din municipiul Suceava au descoperit faptul că diverse componente axterioare ale autoturismelor prezentau urme de distrugere, cel mai probabil ca urmare a unui act teribilist și de vandalism.

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează astfel de comportamente de tip antisocial care pot induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Manifestările rudimentare, ce țin atît de sfera infracțională cât și de un grad limitat educațional, grevează în mod negativ dezvoltarea unei comunități și induc, indirect o apreciere subiectivă la adresa întregului areal teritorial, cultural, educațional și demografic.

  După câteva zile în care polițiștii au identificat toate părțile vătămate și au uzitat de exprimarea pozițiilor procesuale ale acestora în legătură cu pagubele suferite, s-a constituit un probatoriu solid, fiind identificată persoana bănuită de comiterea faptelor și dispusă față de aceasta măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. 

Scopul prioritar al măsurilor procesuale preventive, inclusiv privative de libertate este responsabilizarea și conștientizarea autorilor de fapte antisociale și prevenirea unor manifestări infracționale viitoare, restabilirea și consolidarea sentimentului de liniște publică în comunitate și crearea unui climat solicial integrat instituții – societate civilă bazat pe un algoritm legislativ și procedural eficient.

Astfel, în continuarea cercetărilor efectuate de către Poliția Municipiului Suceava, referitor la evenimentul sesizat la data de 02.02.2024, când un bărbat a reclamat faptul că în perioada 01.02.2024 orele 22:30 – 02.02.2024 orele 03:00, persoane necunoscute i-au distrus oglinda stângă de la autoturism, în urma activităților desfășurate de către polițiștii judiciariști și a administrării probatoriului în cadrul dosarului penal, a fost confirmată începerea urmăririi penale față de Constantin P. de 39 ani, din com. Siminicea, cercetat sub aspectul comiterii unui număr de 19 infracțiuni de distrugere, (18 persoane vătămate), fapte prev. și ped. de art. 253 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Codul Penal și art. 41 alin. 1 Codul Penal.

În baza ordonanței s-a luat măsura preventivă a reținerii bărbatului de 39 ani, pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul CRAP Suceava, urmând să fie dispuse noi măsuri legale de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

În  cauză sunt continuate cercetările în cadrul  dosarului penal sub aspectul săvârșirii unui număr de 19 infracțiuni de ,,distrugere”, faptă prev. și ped. de art. 253 alin. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal și art. 41 alin. 1 din Codul Penal.