Un biciclist beat din Bilca și-a pierdut viața după ce s-a izbit într-o autoutilitară care circula regulamentar

Luni, 31 iulie, în jurul orelor 20.07, G.C., în vârstă de 61 de ani, din comuna Bilca, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe strada Traian Brăilean, de pe raza comunei, având direcția de deplasare dinspre centrul comunei Bilca, către locuința de domiciliu, nu a respectat semnificația indicatorului STOP, aflat în intersecția străzii Traian Brăilean cu DC 50B, intrând în coliziune cu partea lateral dreapta spate a autoutilitarei marca Mercedes-Benz, care circula pe DC 50B din direcția comunei Bilca către comuna Gălănești și care era condusă de F.A, în vârstă de 30 de ani, din comuna Bilca.

În urma impactului au rezultat avarierea autoutilitarei și a bicicletei, implicate în evenimentul rutier, respectiv decesul biciclistului G.C., constatat la fața locului de echipajul de pe ambulanța SAJ.

Conducătorul auto a fost testat la fața locului cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cadavrul lui G.C. a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți în vederea efectuării necropsiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”.