Acuzații: O suceveancă și-ar fi pierdut viața din cauza unei anestezii efectuate la Spitalul Județean

Luni, 31 iulie, la ora 13:00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către Casian Z., în vârstă de 77 ani din municipiul Suceava, cu privire la faptul că în data de 30 iulie 2023 soția sa, Marioara Z., în vârstă de 78 ani, a decedat în timp ce se afla în Spitalul Județean de Urgență Suceava, ca urmare a unei proceduri de anesteziere, în vederea efectuării unei operații.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că în noaptea de 29/30.07.2023, femeia a acuzat o stare de rău, menifestată prin dureri abdominale, în timp ce se afla la adresa de domiciliu din municipiul Suceava.

Ulterior, în dimineața zilei de 30 iulie 2023, la orele 10:00, aceasta a fost transportată la Spitalul Județean Suceava de către un nepot. În aceste împrejurări, Marioara Z. a fost transportată pe secția de Chirurgie Generală a Spitalului Județan, însă în jurul orei 15:05 s-a constatat decesul.

Bărbatul a menționat că, după opinia sa, decesul soției sale a fost cauzat de o culpă medicală, în condițiile în care de la domiciliu a plecat conștientă, iar decesul s-ar fi produs în urma unei proceduri medicale de anesteziere.

Cadavrul femeii a fost transportat la morga Spitalului Județean Suceava în vederea efectuării necropsiei și pentru stabilirea cauzelor morții.