flutur nistor 56.0.1

DESPRE FRANCMASONERIE ÎN MUNICIPIUL SUCEAVA & COMUNELE LIMITROFE

Deși pare un subiect foarte interesant și zemos, pentru că este și neclar și alunecos, pentru că pare și periculos să îl abordezi frontal, unele ziare și publicațiuni locale care scriu în putoarea banilor de publicitate, oferiți, duios, de către CJ al PDL/PNL și filtrați de către o anumită gâză, dintr-un anumit stup, îl pomenesc subțire, inisinuant, din vârful buzelor, folosind citate de autoritate din autori anonimi, cu bască prezumată, ca să n-aibe ei grețuri, să nu se interpreteze și să asta, cumva, doamne ferește, dar și cu, la fel, citate și trimiteri din mersul trenurilor, atât de călători cât și de marfă, pentru expresivitate, în editoriale pe care nu le citește nici nevasta, scrise după îngurgitarea a cca 0,5 l vodka, ca doză de atac …

Este, desigur vorba despre francmasonerie, despre cavaleri de Malta dar și de Yalta, frății și congregații, despre care am spune mai mult dacă am avea voie și, mai ales, dacă am ști!

Însă știm destul ca să priceapă tăt omu’ că este o conspirație, mă-nțelegi, masonii ăștia apar și se înmulțesc în municipiul nostru cam ca râșcovii după ploaie, ei sunt grupați pe asociații oculte, ca de locatari, nu se ezistă să nu cunoaștem, fiecare, vreo 3,14 exemplare!

Însă nu e numai la noi, este un fenomen la nivel național, s-a umplut țara de masoni, mai ales la Iași, nu-ș de ce, ăia sunt și mai nervoși și mai cu nasul pe sus, ziarele publică liste sigure cu masoni îngrozitori, Nastase, Iliescu, Preafericitul, Nefericitul, Hagi, Hrebenciuc&Sohn, IPS Pimen (despre care unii știu și când s-a băgat răposatul în masonerie, din sursă sigură!) dar mai sunt masoni unde nu te aștepți, frate, iaca toată stirpea lui Becalli, maneliști, kurve de partid și de stat precum și kurve eco-bio, există secțiuni de femei, bărbați, androgini, misogini, gay, transexuali, fete mari cu adeverință de la sfatul popular, doctori, artiști, diseuze, Ceaușescu era mason, Dej nu era, dar însă lista va continua și în ediția viitoare, desigur!

Ce fac ei și cu ce se ocupă? Complicat!

Întrucât acest ziar nu este un alt blog, cu alt semn, din categoria pe care o lăbărțează ne-masonul Gâză, scuipând și aruncând venin și fake-news spre public, nu ne lansăm noi în vreun concurs de erudiție, delir de etalare și alte asemenea…

Subiectul este și foarte vast, noi avem a spune însă ceva cu privire la etica și etiologia unei zvonistici de cartier, despre care vom vedea dacă este întâmplătoare sau nu, dacă trebuie băgate în seamă toate bâzdâgăniile care fac zgomot ca la panarama anuală din Burdujeni…

Un site decent, pe care, cu discernamânt și ceva cunoștințe prealabile, puteți să îl accesați pentru informații pertinente, este acesta:
Click AICI! – https://www.francmasoneria.ro/

Cu ușurință, veți observa ca francmasoneria nu face politică dar are politici! Slogane, cum ar fi acestea Click AICI!  https://www.francmasoneria.ro/mari-idealuri-francmasonice:

MARI IDEALURI MASONICE ALE UMANITAȚII
• Triplul principiu: Libertate-Egalitate-Fraternitate (în România a circulat și sinonimul său, Dreptate-Frație)
• Raționalismul și iluminismul
• Statele Unite ale Europei (Uniunea Europeană)
• Societatea Națiunilor (Organizația Națiunilor Unite)
• Republica și revoluția universală
• Crearea armatelor naționale
• Independența și unitatea națională
• Afirmarea liberă a personalității popoarelor
• Afirmarea și respectarea drepturilor omului
• Dreptul de proprietate
• Egalitatea cetațenilor în fața legii
• Garantarea produsului muncii
• Votul universal
• Introducerea Codului Civil
• Realizarea instrucției publice
• Libertatea individuală (de conștiință)
• Libertatea presei
• Libertatea cultelor
• Dreptul de proprietate literară și artistică
• Separarea Bisericii de Stat
• Interzicerea pedepsei cu moartea
• Dreptul la asistență socială.

…Sunt, fără excepție, idealuri care își au originea în Revoluția Franceză, din care se revendică explicit: „Liberté, égalité, fraternité”, deviza națională a Republicii Franceze!

Click AICI! https://www.moar.ro/ro/interviu-cu-marele-maestru-al-marelui-orient-al-fran-ei-pierre-lambicchi

MARELE ORIENT AL FRANȚEI, loja masonică mai cunoscută și care a fost condusă, dacă nu știați, în calitate de Mare Maestru, și de fratele lui F. Mitterand, președintele socialist al Franței, istoria celei de-a V-a Republici Franceze este full de personalități care au avut legături strânse cu francmasoneria obedienței masonice numite mai sus…
(Jacques Mitterrand (10 June 1908 – 5 June 1991) was the Grand Master of the Grand Orient de France…)

Francmasoneria este Biserica Republicii franceze” – Alain Bauer, fost Mare Maestru al Marelui Orient al Franţei.

Charles de Gaulle, Georges Pompidou, Valéry Giscard d’Estaing, François Mitterrand, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy au cu toţii strânse legături cu francmasoneria. Unii dintre ei sunt membri ai masoneriei, alţii sunt ceea ce se numeşte „masoni fără şorţuleţ

(„Preşedinţi sau marionete ale francmasoneriei?” de Mihaela Gheorghiu,in YOGAESOTERIC)

Fără a intra în detalii care ar putea adânci confuzia, întrucât internetul este, din fericire, bine garnisit cu informații și considerente teoretice de prima mână, care vă sunt accesibile, în limba română dar, mai ales, în engleza atât de bine cunoscută tineretului de astăzi, să mai precizăm că tabloul nu poate fi întreg fără a preciza că masoneria speculativă se referă adesea la altă obediență, respectiv la:

RITUL SCOȚIAN ANTIC ȘI ACCEPTAT

Iată câteva date lapidare din spațiul public, veți pricepe imediat de ce vi le furnizez pre limba noastră maternă, așa, din WIKIPEDIA. Vă invit să le luați sub beneficiu de inventar sau să le ignorați, deoarece nu vi se va întâmpla nimic spectaculos, eventual, veți crede în continuare în poveștile debitate de gorniștii zilei:

Ritul Scoțian Antic și Acceptat în România
WIKIPEDIA

Ritul Scoțian Antic și Acceptat apare în România, în anul 1881, sub conducerea Suveranului Mare Comandor, Constantin Moroiu 33, la doar un an după apariția Marii Loji Naționale Române, în 1880.

Ritul Scoțian Antic și Acceptat este recunoscut în România în 1922 de către o delegație a Francmasoneriei Franceze.
Pe 19 octombrie 1993, la Washington, Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România este reconsacrat de către Supremul Consiliu Mamă al Lumii.
Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu a Ritului Scoțian Antic și Acceptat din Statele Unite ale Americii, Jurisdicția de Sud, CHRISTIAN FREDERICK KLEINKNECHT, JR., 33°, a fost deosebit de activ după căderea comunismului în Europa de Est, având rol determinant în restabilirea Ritului Scoțian în Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovenia și România.
În septembrie 2015, Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România a ales să fie condus de Suveranul Mare Comandor PP&Il Fr Stelian Nistor 33º….

Nu știți cine este domnul STELIAN NISTOR ? Dacă știați, credeți că a avut vreo legătură cu răposatul IPS PIMEN?

Dacă nu el, poate sorela sa, doamna L. U., preacuvioasa, cea care a lucrat la un serviciu de informații nepăzite, ca să nu se gâdile, de la care a plecat brusc, nu se știe din ce motive, poate o știți ?…

În sprijinul dvs., din spațiul public, foarte palpitant, vedeți:

Click AICI! http://scaasr.ro/en/territorial-structure/

stelian nistor flutur 56.2.1

STRÂMBA nr. 1
Ce faci când te întâlnești, întâmplător, într-o parcare sau într-un ambouteillage, cu Suveranul Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România PP&Il Fr Stelian Nistor 33º ?
Îl saluți!
Na zdrazvite, gospodin Stelian! How do you do? Vedeți c-ați uitat portbagajul deschis, să nu vă cadă scenariul în glod!

DE URMARE, deci:
Inclusiv la Suceava, ca în toată UE și ca în toată lumea civilizată, obediențele masonice au o existență legală și netulburată! Poveștile, ficțiunile, care tind să facă din ele niște bau-bauri monstruoase au, și ele, o anumită explicație, la care ne vom referi mai îndată, după ce vom mai face niște afirmații dar și interogări, că de multe ori, după cum s-a văzut, întrebările sunt mai importante decât răspunsurile!

Prestigiul lor este cu atât mai mare cu cât ele sunt privite din alt unghi decât cel bizantino-balcanic de la noi: președinții SUA, aproape fără excepții, au făcut parte din organizații oculte de tip masonic, brotherhood-uri, frății, organizate pe lângă universități cu o colosală putere științifică și nu numai, pe lângă complexul militaro-industrial (numit așa de către președintele Eisenhower) Ritul Scoțian Antic și Acceptat, fiind, în cea mai mare măsură, o extensie a culturii și civilizației anglo-saxone.

Raporturile sale cu biserica, cu religia, în general, sunt foarte complexe, mai complexe chiar decât cele ale Marelui Orient al Franței, care a înfrânt biserica catolică în Franța…

Nu există situații care să poată fi evocate, credibil, de relații oculte sau ocultate, pe sub masă, cum s-ar spune, între obediențele masonice importante și BOR, de exemplu, fie și pentru faptul că bisericile autocefale care se revendică din moștenirea Bizanțului, sunt tratate de sus, cea mai importantă dintre acestea, biserica ortodoxă rusă, fiind infestată în așa măsură de către morbul sovietic, încât a ieșit la iveală că Patriarhul tuturor Rusiilor, din anii în care URSS s-a destrămat, a fost dovedit ca având grad de general KGB!

Fără a exclude combinațiile și dedesubturile care au tins, și la noi, să repete experiența sovietică, una-i una, alta-i alta, totuși! Piramida masonică este însă cunoscută și accesibilă oricui dorește să-și facă o imagine, diferită de cea care i se bagă pe gât prin mijloacele propagansitice ale altor structuri oculte sau ocultate sau, pur și simplu, ale unor entități statale interesate:

masonerie 56.3Având, repetăm, o existență legală, statute și norme din care rezultă scopurile lor precum și conformitatea cu regulile statului laic, aceste obediențe se relevă a fi, dincolo de speculații vulgare, subordonate unor comandamente etice, ele nu sunt nici secte și nici structuri statale paralele! Acele structuri au o altă natură, acelea exced posibilităților de analiză ale unei persoane sau chiar ale unor entități, cu care, uneori, se și confundă…

Așa, de exemplu, atunci când asistați în centrul Sucevei la fabuloasele „Simfonii de Toamnă”, să știți că sunt organizate de către ROTARY Suceava care, ca și LIONS CLUB, sunt cluburi paramasonice, temelia piramidei masonice, cu care nu se confundă dar pentru care reprezintă patul germinativ!

Este important și obligatoriu de subliniat că ambele sunt structuri impecabile, vocația lor socială și culturală este indubitabilă, ca și persoanele care le reprezintă! Ca un amănunt de culoare, vă reamintesc că acel grup de neoprotestanți care au contestat, motivând aceasta cu citate din Apocalipsa, beleaua de BRC, parcă anume pentru a sublinia precaritatea mijloacelor oferite de societatea civilă la Suceava, au cerut, explicit, și interzicerea excelentei manifestări pomenite mai sus, ”Simfonii de Toamnă”, ceea ce nici măcar nu merită a fi comentat!

Cui i se datorează însă această imagine tenebroasă a francmasoneriei în rândul publicului larg, a tinerilor, în special, există motive temeinice pentru o rezervă care, vedem, este împinsă până la a-i atribui răposatului Pimen calitatea de „mason”, într-o manieră iresponsabilă, cinică, specifică doar unor culte neoprotestante, cu extensii în unele servicii de informații cu idei puține dar fixe?

Tranșant, trebuie spuse următoarele: este vorba despre specularea voită a unei înclinații a publicului spre un anumit tip de fundamentalism factice, de mucava, generat de ignoranță, apoi, în aceeași logică, de manipulare interesată și de îndoctrinare, în considerarea unor scopuri obscure, de grup, sau entități acomodate cu aceste metode.

Fără a se recunoaște, cumva, este, în mod vădit, același mecanism care a stat la baza proliferării antisemitismului din perioada interbelică:

Religia mozaică nu practică și nu admite prozelitismul religios, ești evreu prin faptul nașterii, ascendența evreiască se socoate (cum ar zice domnul col(r) Flutur…) pe linie maternă, în baza principiului mater semper certa est.

Religia este unul dintre temeiurile supraviețuirii poporului evreu, care a fost obligat, timp de 2000 de ani, să pribegească, până când și-a recăpătat teritoriul de formare a sa, re-întemeindu-și un stat, pe teritoriul său, corespunzător dreptului natural… Din aceleași motive, în raporturile lor cu ceilalți, a existat și încă mai există sugestia falsă a unui exclusivism, a unei religii ba chiar și a unei doctrine fondatoare bazate pe ocultism, pe segregare și pe excluderea perpetuă a accesului celor care nu sunt evrei!

Acesta a fost terenul propice pentru explozia interesată a unor monstruoase acuzații la adresa poporului evreu – deicidul, adică omorârea lui Hristos, asasinatele rituale, răpirea și uciderea copiilor pentru a li se consuma sângele (!!!), pentru a face săpun din grăsime umană(!!!), altele, unele dintre acestea circulând, ca o subpropagandă reziduală a extremei drepte, peste tot în Bucovina, până prin anii ’60 ai secolului XX !

În cazul francmsoneriei, mecanisme cam de aceeași factură au fost puse în mișcare, la nevoie, scormonind în aceleași reziduuri mnezice ( nu „amnezice”! ) ale extremei drepte, care combătea, la baionetă, ”plutocrația și complotul judeo-masonic…

Fără însă a mai fi la fel de agresiv, ca o adaptare la rigorile postbelice, deoarece nu se mai putea, nu-i așa, ieși în stradă, în formație de marș, răncăluind:

…în lături, Judă, neam de șarpe

în lături, jidoviți păgâni 

că apucăm săcurea-n mâini !” ,

..care a fost un fel de hit al rebeliunii legionare din ianuarie 1941, ”raguliție”, cum ziceau unii dintre ei, adecă revoluție, în secțiunea de pe Valea Sucevei a acesteia…

Care să fi fost, însă, temeiurile, fie ele și cu titlu de pretext sau clișeu propagandistic, nucleul ales din ideatica francmasonică care au permis asemenea diversiuni ce s-au perpetuat până în ziua de astăzi, ce anume ar putea invoca propagatorii adversităților, unele de tip extremist, față de francmasonerie?

Un răspuns onest, corect, trebuie să menționeze, în primul rând, adversitatea masoneriei față de fundamentele ideologice ale statelor în care religia nu este despărțită de stat! …TEOCRAȚIILE, adică, cele care nu mai există în Europa civilizată și nici pe alte continente, în care statele funcționează în baza unei ARHITECTURI statale sugerate de doctrina francmasonică, a se vedea pentru aceasta, principiile evocate mai sus și nominalizate, cele care stau la baza Marelui Orient al Franței dar și a celei de-a V-a Republici franceze!

Apoi, trebuie să ne referim explicit la punctul slab al francmasoneriei speculative (cea care face obiectul acestei discuții) respectiv la dilema doar evocată de către ei și niciodată explicată într-o manieră credibilă, respectiv problema raporturilor dintre jurământul depus de către francmason și jurământul aceluiași francmason, care rezultă din raporturile de cetățenie sau de apartenență la structuri militare sau ale altor entități ale statului la care se prestează un jurământ de credință!

CARE DINTRE ACESTE JURĂMINTE PREVALEAZĂ, CARE ESTE RAPORTUL DE PRIMORDIALITATE?

Un membru al unei loji masonice care este și militar, demnitar, judecător, procuror, se va supune, mai întâi jurământului masonic apoi celui prestat în virtutea apartenenței la entitățile statale enumerate mai sus?

Nu se poate să vă scape semnificația profundă a acestei dileme care, în fapt, pe teren, este tranșată, cumva, nu neapărat în termeni cunoscuți opiniei publice…

Iată cum apare această dilemă în răspunsurile lui Joseph de Maistre la întrebările unui principe german interesat de francmasonerie, mai precis de implementarea ei în viața publică:

masonerie 56.4…adică, evaziv, lipsit de elemente tranșante, această ambiguitate manifestându-se ca un brand și în ziua de astăzi, alterând imaginea structurilor masonice, bănuite de intenții ascunse și de amestec în trebile importante ale comunității în baza jurământului masonic, care ar prevala față de cel prestat față de stat sau entitățile sale !

 

Dar care este rolul secretului, al componentei „clasificate” a oricărei obediențe masonice? După cum observați, funcționând legal, acestea, ordinele masonice, au site-uri, explică, dau interviuri, fac paradă de inteligență și de relaționare transparentă, dar, după cum spune tot Joseph de Maistre, în răspunsul său dat aceluiași principe:
(MEMORIU adresat de Joseph de Maistre ducelui Ferdinand de Brunswick – Lunebourg mare maestru al Masoneriei Scoțiene de strictă-respectare cu ocazia Conventului de la Wilhelmsbad, 1782)

Poți spune, fără a deveni indiscret, mii de lucruri perfect clare pentru adepți și cu totul ininteligibile pentru restul oamenilor…

Iar la subcapitolul dedicat celui de-al doilea grad în ierahia masonică zice:

Cea de a doua clasă a Masoneriei ar trebui sa aibă drept scop, conform sistemului propus, instruirea guvernelor și reunirea tuturor sectelor creștine.

Observați cum sunt definite cultele religioase care se revendică din Hristos, deci inclusiv catolicismul, cultele protestante dar și ortodoxia – sectele creștine!

Acest tip de definire are o însemnătate uriașă în conturarea și definirea raporturilor francmasoneriei cu religia și ale acesteia cu entitățile statale care se revendică din ideologia liberală (în sensul cel mai larg al cuvântului, adică al statelor în care religia este separată de stat).

Și, tot la gradul al doilea:

Granițele Statului n-ar putea limita activitatea acestei a doua clase, iar Frații aparținând diverselor națiuni ar avea posibilitatea, prin înțelegere, să realizeze cele mai bune lucruri ” (n.n. de exemplu, Mall-uri)

Iar mai jos:

Orice mason admis în acest grad se va angaja solemn să nu respingă niciodată, oricare ar fi funcția civilă ocupată sau avută în perspectivă, directivele sau criticile aduse de Frații săi privind binele public sau particular…

O secțiune care lămurește chestiunea jurământului, evocată mai sus? Încercați un răspuns și dvs…

Deci, care ar fi trebuit să fie atitudinea față de religie/biserică? (din aceeași lucrare, de secol al XVIII-lea)

masonerie 56.5

Dar (foarte important!) față de păstrarea secretului cu privire la lucrarea masonică și a gradelor masonice?

masonerie 56.6Înțelegându-se, cred eu, că publicului amator de cancanuri i se poate devoala orice, cam până pe la al treilea grad masonic, pentru a satisface curiozitățile care, altfel, ar evada, poate, in simptom, ca sa discutăm în termeni psihanalitici. Ce trece însă peste aceasta, vezi nota nr. 3… ”în câțiva ani, sau vom fi capabili să-l facem să tacă pe acest Frate, sau nu vom fi nimic.”

Pentru că mai este mult, nu-i așa, până la gradul 33!

Ceea ce se și face și în ziua de astăzi, publicul este îndopat de către entități și persoane interesate cu amănunte, tabele, simboluri, imagini, mutând centrul de greutate al discuțiilor de la temeiuri calitative la zona oțioasă a preferințelor eterne ale mediei sociale: șorțuri, jurăminte, echerul, compasul, saluturile, simbolistica, toate mai mult sau mai puțin contrafăcute (unde am mai auzit noi asta,”contrafacere”???)

Acestea au și un important potențial de malversațiune utilă, speculat prompt mai ales de către serviciile de informații, care îi conferă, după caz, după interes, aparență pozitivă sau negativă!

Astfel, căderea regimului comunist din Polonia, care le-a precedat pe toate celelalte, s-a făcut cu migăloasa lucrare a CIA și a altor servicii occidentale importante (cele englezești…).

În anumite momente, de impas metodologic dar nu numai, pe piață a fost lansată legenda unui scandal masonic (loja Propaganda Due…) cu uriașe sume de bani deturnate, în fapt, fonduri ale CIA drenate, prin biserica catolică, spre rezistența poloneză, falimente, banca Ambrosiano, numai bune, toate, de ținut prima pagina a tabloidelor din întreaga lume, care implicau Vaticanul precum și pe unii veroși cardinali și bancheri care aduceau binișor cu Patriarhul rus, general KGB, însă, nu-i așa, situați de partea cea bună a baricadei…

In fine, Vaticanul încă este viu și viabil, așa cum a fost întotdeauna, cât privește statul comunist polonez – de mortuis nihil nisi bene…

Însuși KGB, care s-a fript cu manevrele „masonice” și a înghițit pe nemestecate rușinosul hap al prăbușirii URSS, regretată și astăzi de către unii, s-a învățat minte și bagă la înainatare spectrul „masoneriei”, pentru:
– a masca operațiuni delicate, în zonele sale de interes, pe care nu le-ar putea motiva sau revendica în nume propriu, din cauza proastei sale reputații, a respingerii categorice de către popoarele foste frățești, mai ales, a mirului sovietic…

Acestea sunt operațiunile zise „sub steag străin”, în care, de exemplu, anumiți deținători de secrete sau persoane cu funcții de decizie care plesnesc din cauza volumului mare al acestora precum pepenele roșu (sau galben, ca să fim corecți…), atît de zemoși, iar pentru un mai bun drenaj al acestor date și informații, decizii, ei se îmbracă în straie masonerești, se strâng prin păduri, locuri de taină, fac uz și abuz de semnele exterioare ale apartenenței la un ordin masonic, cam în maniera evocată mai sus, mutând centrul de greutate în zona permisă a manevrelor care pot fi cunoscute de către public, cu privire la toate cele până la gradul al treilea, care însă se află, mai departe, sub regimul conferit de jurământul masonic…

Tocmai de asta, suntem nevoiți să vorbim în pilde, ca să nu se priceapă toate gâzele, însă vom mai da un exemplu, altfel nu ar avea rost să zgândărim publicul cititor, degeaba..

Deci, în anii ’70 ai secolulului trecut, s-a purtat o bătălie acerbă între URSS și lumea occidentală, susținută ba chiar animată de către SUA, cu privire la bomba cu neutroni și rachetele cu rază medie de acțiune, care anulau avantajul conferit URSS de așa-zisul „cordon sanitar” creat de Stalin prin interpunerea unor „state socialiste frățești”, ca să nu se mai repete situația din al doilea război mondial în care armata germană s-a aflat la granițele sale uriașe, proaspăt confecționate prin rapturi teritoriale, și a fost cât pe ce să și bată la ușa lui Stalin, la datcha sa de la Kunțevo…

Deci, KGB a cumpărat secretele bombei cu neutroni de la un tânăr cercetător francez de la CNRS, savant cu o evoluție meritorie, provenit din clasa mijlocie, unic copil la parinții săi, o mare promisiune a cercetării în domeniu, cum?

Făcându-l să creadă că livra secretele teribilei bombe care ucide doar forța vie a inamicului, pe o rază relativ restrânsă, distrugând și lăsând fără efect blindatele rusești, deci că le livra unor diplomați suedezi!

Cu această convingere a fost condamnat, pe viață, fără drept de eliberare condiționată, pentru credința sa că lucrează pentru echilibrul lumii, pentru un stat neutru respectabil, nu pentru URSS… Aceasta fiind o recrutare sub steag străin!

Câștigarea disputei cu URSS a anihilat rolul cordonului politic în care ne-am aflat și noi, a dus, ca ceasul, la căderea comunismului în acele state „frățești” întrucât nu mai prezentau interes nici strategic nici tactic în formula perimată a „socialismului real”, evenimente de care, desigur, aveți cunoștință și care s-au numit, ca să aibe un nume, „revoluții”…

– a obține anumite efecte circumstanțiale, pe teren, când este nevoie de compromiterea unor adversari, diabolizarea lor, expunere la dispreț public, prin atribuirea de defecte sau apartenențe dezagreabile, cum ar fi, de exemplu, apartenența la francmasonerie, în cazul unor înalți ierarhi bisericești sau vectori de imagine publică, ba chiar și apartenența la KGB, după principiul utilizat de hoțul calificat din tramvai care aruncă portofelul furat unui complice și strigă primul, alături de victimă: prindeți hoțul, iacată-l-ai ! (în tramvai, la Iași…)

Nu este un domeniu rezervat doar fanteziilor operative ale KGB, potențialul oferit a fost observat și de alte surate ale sale și utilizat, uneori chiar excesiv, până la punctul evocat mai sus, în care și în oraș la noi, la Suceava, Milișăuți, Cajvana, Vicov de Sus, ca orașe UE, dar în primul rând la Suceava, la fiecare scară de bloc există masoni și nici chiar pe la biserici nu este bine sa scădem vigilența, iată ce zice gâza în dezvăluirile sale, precum că cine l-a ucis pe Rafail Dominte, nu?

Cât despre raporturile BOR cu francmasoneria, nu se pot face afirmații tranșante, nici măcar că ar exista o agendă, în sensul sugerat de Joseph de Maistre, de unificare a „sectelor creștine” apelativ ofensator și care nu a produs nici un efect pozitiv, de la formularea sa, până în prezent.

În plus, eșecul surd al Sinodului Panortodox din Creta, cu scandalurile sale abia cunoscute de către mireni din comunicate sibilinice ale BOR, ale ierahilor săi, nu lasă loc de interpretare – este limpede că bisericile ortodoxe autocefale au probleme de relaționare cărora nu li se mai poate adăuga încă una, cea a raporturilor cu francmasoneria, aceasta putând fi considerată tichia de mărgăritar…

Nici cea mai mică îndoială nu a existat cu privire la vreo abatere a răposatului Pimen de la linia BOR, conduita sa fiind exemplară și punct!

Printre altele, Sinodul Panortodox,nu a putut rezolva sau apropia punctele de vedere divergente cu privire la noțiunea de ecumenism, care este privit diferit…

Din perspectivă ortodoxă, ecumenismul nu poate contribui nici la refacerea unității credinței, nici la refacerea unității Bisericii, întrucât acestea sunt realizate dintotdeauna în și prin Biserica Ortodoxă…
„…În dialogul dintre un protestant, un catolic și un ortodox se întâlnesc cel puțin trei viziuni cu privire la ce înseamnă ecumenismul…” („Convergențe”, 27.04.2021)

Așadar, mai are rost o discuție serioasă cu privire la alunecarea unor ierarhi bisericești spre francmasonerie, în această manieră vulgară și vulgarizatoare în care circulă pe media?

Fiind chiar rușinos să luăm în serios aserțiuni precum cele ieșite din mintea netedă a unui impostor sfertodoct, Ion (Gâză) Drăgușanulcel mai mare escroc din presa și cultura bucovineană.

Cu toate acestea, pentru eliminarea deplină a îndoielilor legate de o pretinsă apartenență a răposatului Pimen la „francmasonerie”, să observați dvs. că:

  1. Nici o abatere de la linia oficială a BOR nu a fost semnalată sau invocată în legătură cu păstorirea sa, în afara efortului dur și plin de suferință de a solicita,neabătut, restituirea de către stat a proprietăților Fondului Bisericesc, confiscate de către regimul comunist printr-un decret care nici măcar nu a fost publicat în Monitorul Oficial! Această conduită a sa a fost expresia devotamentului său necondiționat față de BOR, situându-se explicit în limitele nu numai ale legisalției civile reparatoare de după 1990 ci ale dreptului canonic ortodox de la care nu s-a abătut!
  2. În urma sa au rămas și alte semne ale deplinei sale corectitudini și consecvențe față de credința strămoșească și de devotament față de BOR și poruncile sale: în timpul păstoririi sale a fost ridicată monumentala catedrală a orașului Suceava, care este o ctitorie pentru cel puțin 1000 de ani, aceasta conferă unui oraș, unei comunități, identitate spirituală lipsită de echivoc și devine o referință care nu este susceptibilă de interpretări parazite…
  3. În fine, cel mai important argument este acesta: Întreaga luptă pe care a dus-o IPS Pimen pentru redobândirea demnă a drepturilor Fondului Bisericesc, fără compromisuri, fără concesii, fără cedare în fața malversațiunilor și amenințărilor, asumându-și toate riscurile, deci această lupta a sa a fost purtată cu entități ale unui stat care se revendică, inclusiv prin Constituție, din modelul FRANCMASONIC al Europei întregi ! Și al României, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea și până în prezent, secularizarea averilor mânăstirrești și confiscarea bunurilor bisericești fiind indiciul cel mai clar!

Chiar ostracizarea sa, umilirea, acuzațiile care i s-au adus, insinuările de cea mai joasă speță s-au făcut în deplina observare și consecvență a unor reacții de tip masonic, care nu sunt revendicate explicit dar nici infirmate credibil, după metodologii evocate mai sus.

Statul laic modern european are toate calitățile dar și defectele modelului care poartă în gena sa profundă idealurile francmasonice evocate aici, la început, atunci când am vorbit despre Marele Orient al Franței.

Prin urmare, masonii de la bloc, din cartierul Obcini sau Burdujeni, de la CCB și CJ al PSD/PDL-PNL, de pe blogurile impostorilor, să se conformeze îndemnului nostru, pentru care o să cerem recunoașterea exclusivității:
Mai ușor cu vaca cea neagră pe patinoar, înainte de a-i citi protecția muncii!

În fine, iaca, încă două STRÂMBE:

STRÂMBA nr. 2

După părerea dvs., următoarele obiecte și alte cele, sunt sau nu sunt, fac sau nu fac parte din simbolistica masonică?

– lopata
– casca
– masca
– basca
– geaca orange
– bundița cu jderi
– curaua
– palaria de gabor de pe Bârgaie
– monumentul „Bucovina înaripată” din centru, adică dacă insecta pe care o sugerează, respectiv molia, un coleopter sau chiar un fluture, face parte dina această arie simbolistică?

STRÂMBA nr. 3

MASONI LA HURTĂ*

Din ciclul:
Eu sunt mic, nu știu nimic / tata-n pod belește oaia
(de Victor Ponta – Tulbure & Silviu Predoiu, fost geolog.)

Declarație pe proprie răspundere, susțin și semnez, întocmai, deîndată:

Bunicul meu, Aioanei I. Ion,
Zicea mamaia c-ar fi fost mason,
L-a prins odată, când era beton,
Cu o masoancă-ntr-un cotlon,
Aia n-avea nici șorț și nici combinizon…
Pe-atuncea eu încă jucam șotron,
Însă am auzit cum îl certa, pardon,
Dându-i cu poșeta-n cap, pe-a mă-tii de mason!

Însă și tata este în masonerie
Că se pricepe, cât-de-cât, la zidărie
Și a lucrat în Franța, zidind un șopron
Și când s-a-ntors de acolo el era mason,
Ne-a spus pe șleau, mie și unchiului Sofron,
Ce bine se câștigă, dacă ai mistrie
Și drișcă, șorț, compas, și lucri în masonerie!

Precum și alții, oameni de aici, din cut,
Din alte loje, de pe unde-au încăput
Și ei să fac-un ban, să fie oleacă de masoni
Să-și cumpere adidași, pantaloni
…Că doar și popii, nu ai cum să crezi,
Masoneresc și ei, de nu te vezi!…

Încât mă-ntreb și eu, nu dau cu parul,
Când tot familonul are harul
Și job-ul de mason, ca să le fie bine,
De ce s-ar fi oprit lista la mine?
Că, ca tot omul, am și eu raison,
Să am ce pune, hojma, în castron…
Așa că, frate, e problemă de fason
Și e contagios: deci, sunt și eu mason!

loja Gulea 56.7
…Francmason cu ie bărbătească bucovineană, loja Gulea, conform stock Alamy

Simbolurile masonice sunt discrete și se adresează doar cunoscătorilor de gen, din acel grup de credincioși care-i scriu felurite zapise și ipisoace dumnealui, IPS Calinic, care are un sac de răspunsuri excedentare și trebuie să le deșarte, cumva!

*la hurtă – HÚRTĂ s. f. (Mold.; numai în loc. adv.) Cu hurta = cu grămada, cu grosul, în bloc, cu toptanul, cu ridicata. Apoi, cucoane, mă prind eu să ți-l secer… – Și-apoi ce mi-i cere, așa, cu hurta? CREANGĂ, P. 156. La hurtă = cum vine, la întîmplare, fără alegere. [Popa Oșlobanu] nu prea știe multe; slujește cîte trei liturghii pe zi și pomenește la hurtă: pe monachi și iermonachi, pe stariți, pe mitropoliți. CREANGĂ, A. 78. – Variantă: vúrtă (ALECSANDRI, T. 1541) s. f.
DLRLC (1955-1957)

flutur nistor 56.0
Cu ochii larg închiși…

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem! ZDB Like AICI! 

Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

”unii citesc și adorm,
alții citesc și se trezesc…”

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem, cântăm și, în același timp, descoperim infractori !

Pentru informații despre impostura și activitatea Clanului infracțional Drăgușanul Click pe link-urile de mai jos:

CINE SAU CE L-A UCIS PE IPS PIMEN ACUM UN AN, ÎN AFARĂ DE KOVID?

HERALDICA la CJ al PSD/PNL&USR sau de ce tace organele precum sus scrofa in zea mays

SPADA LUI ȘTEFAN CEL MARE SAU …CONTRAFACEREA DOCTORILOR ÎN ISTORIE

ION DRĂGUȘANUL, INSTIGATOR LA AUTONOMIA ȘI SECESIUNEA BUCOVINEI

ȘOVĂIELNICII SUVERANI AI BUCOVINEI DE IERI ȘI DE AZI

ETNII BUCOVINENE” – O „ANTOLOGIE”, DE ION DRĂGUȘANUL

COTA ȘTIINȚIFICĂ A SCRIITORULUI MAFIOT ION (GĂZĂ) DRĂGUȘANUL

CINE E DRĂGUȘANUL, ION? 44 PROBE DE IMPOSTURĂ

Redacția ZDB: Mugur Ciumică